eu flag  ΕυρωπαΙκή Επιτροπή  edic  Κέντρο Νέων Ηπείρου

Νέα - Δελτία Τύπου

Καλησπέρα σας.

Γνωρίζετε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται επί του παρόντος στα τελικά στάδια της διαδικασίας έγκρισης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Εάν πληρούνται όλες οι απαιτήσεις, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μπορεί να προτείνει τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα από πλευράς προσφοράς.

Περισσότερα: Δήλωση της επιτρόπου κ. Κυριακίδου...

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των συννομοθετών επί της πρότασης της Επιτροπής να διατεθούν περισσότερα κονδύλια για τη στήριξη των απόρων στην Ευρώπη κατά τη φάση της ανάκαμψης. Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιήσουν κονδύλια της πρωτοβουλίας «Συνδρομή στην Ανάκαμψη για τη Συνοχή και τις Περιοχές της Ευρώπης» (REACT-EU), η οποία παρέχει πρόσθετους πόρους για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, για προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Το ΤΕΒΑ παρέχει ήδη τρόφιμα, ρουχισμό και άλλη βασική υλική βοήθεια σε όσους τα χρειάζονται περισσότερο και χρηματοδοτεί δραστηριότητες για τη στήριξη της κοινωνικής τους ένταξης. Κατά μέσο όρο, από το 2014, περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι επωφελούνται κάθε χρόνο. Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων, η ζήτηση στις τράπεζες τροφίμων έχει αυξηθεί έως και κατά 50 % σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τον κορονοϊό.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_21_150/IP_21_150_EL.pdf

Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος Μπάιντεν, η ΕΕ ήρθε αμέσως σε επαφή με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Σε διμερή τηλεδιάσκεψη σήμερα το απόγευμα, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Πράσινη Συμφωνία κ. Φρανς Τίμερμανς, θα συζητήσει την προετοιμασία της διάσκεψης κορυφής για το κλίμα COP26 με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα, κ. Τζον Κέρι.

Περισσότερα: O Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Τίμερμανς...

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκφώνησε ομιλία κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

Στις παρατηρήσεις της, εξήρε την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντάς την «μήνυμα επούλωσης για ένα βαθιά διχασμένο έθνος», αλλά και «μήνυμα ελπίδας για έναν κόσμο που περιμένει να επιστρέψουν οι ΗΠΑ στον κύκλο των κρατών που έχουν κοινή αντίληψη των πραγμάτων».

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν κατέστησε σαφές ότι η ηγεσία ΕΕ-ΗΠΑ είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των πολυάριθμων παγκόσμιων προκλήσεων που απαιτούν ανανεωμένη και βελτιωμένη παγκόσμια συνεργασία. Η Πρόεδρος δήλωσε: «Χαίρομαι επίσης που την πρώτη ημέρα —όπως ανακοινώθηκε— της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσχωρήσουν εκ νέου στη συμφωνία του Παρισιού. Αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό σημείο εκκίνησης για την ανανεωμένη συνεργασία μας.»

Περισσότερα: Ομιλία της Προέδρου φον ντερ Λάιεν...