Νέα - Δελτία Τύπου

Για άλλη μια φορά βραβεύουμε τους νικητές και τις νικήτριες του διαγωνισμού Juvenes Translatores, του ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η διαδικτυακή τελετή απονομής των βραβείων για τους 27 νικητές και νικήτριες θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου, στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube και στο Facebook.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συγχαρεί τους νικητές και τις νικήτριες μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος. Οι μαθητές, οι καθηγητές τους και οι μεταφραστές θα μιλήσουν για το πόσο σημαντικές είναι οι γλώσσες και η μετάφραση για την αλληλοκατανόηση και την αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων.

Περισσότερα: Παρακολουθήστε αύριο ζωντανά τη...

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, και η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, βρίσκονται στη Λισαβόνα για τα επίσημα εγκαίνια τριών εμβληματικών προγραμμάτων της Επιτροπής για την εκπαίδευση, τη νεολαία και τον πολιτισμό κατά την περίοδο 2021-2027: του Erasmus+, του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη».

Περισσότερα: Επίσημη έναρξη των προγραμμάτων...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε θετικές αξιολογήσεις για τα Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Πρόκειται για σημαντικό βήμα προς την εκταμίευση κονδυλίων για τα εν λόγω κράτη μέλη στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η εν λόγω χρηματοδότηση θα στηρίξει την υλοποίηση των επενδυτικών και μεταρρυθμιστικών μέτρων καίριας σημασίας που περιγράφονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κάθε κράτους μέλους.

Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά τους να βγουν πιο δυνατά από την πανδημία της νόσου COVID-19. Η Επιτροπή αξιολόγησε τα Σχέδια βάσει των κριτηρίων που καθορίζονται στον κανονισμό για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τώρα το Συμβούλιο θα έχει στη διάθεσή του, κατά κανόνα, τέσσερις εβδομάδες για να εγκρίνει τις προτάσεις της Επιτροπής.

Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας —το κύριο εργαλείο του NextGenerationEU— θα διαθέσει έως και 672,5 δισ. ευρώ (σε τρέχουσες τιμές) για τη στήριξη επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων σε όλη την ΕΕ.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_21_3046/MEX_21_3046_EN.pdf

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, ελληνικό μέτρο στήριξης ύψους 166,7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου («ΥΦΑ») στην Αλεξανδρούπολη (Ελλάδα). Το έργο θα συμβάλει στην ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών ενεργειακού εφοδιασμού στην Ελλάδα και γενικότερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, χωρίς να στρεβλώνει αδικαιολόγητα τον ανταγωνισμό.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_21_3045/IP_21_3045_EL.pdf