Ενόψει της 4ης Φεβρουαρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου συνδιοργανώνει υβριδική διάσκεψη υψηλού επιπέδου για τον καρκίνο με τίτλο «Ισότητα, αριστεία και καινοτομία: σύγχρονη αντικαρκινική περίθαλψη για όλους, ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου – εξάλειψη των ανισοτήτων στην αντικαρκινική περίθαλψη». Η διάσκεψη διοργανώνεται σε συνεργασία με τη σουηδική προεδρία του Συμβουλίου.

Η Επίτροπος κ. Κυριακίδου, η κ. Acko Ankarberg Johansson, Υπουργός Υγείας της Σουηδίας, ο Δρ. Hans Kluge, Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, ο κ. Douglas R. Lowy, Κύριος Αναπληρωτής Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ (US National Cancer Institute) και η κ. Carolina Darias San Sebastián, Υπουργός Υγείας της Ισπανίας, θα εκφωνήσουν κεντρικές ομιλίες.

Στη συνέχεια, το βήμα θα δοθεί σε ασθενείς οι οποίοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το ακροατήριο. Θα ακολουθήσουν διάφορες συζητήσεις σχετικά με μία ολοκληρωμένη προσέγγιση όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου, τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και τον ρόλο των δεδομένων υγείας στο πλαίσιο της παροχής σύγχρονης και ισότιμης αντικαρκινικής περίθαλψης. Η διάσκεψη αποτελεί ευκαιρία για έναν απολογισμό των αποτελεσμάτων που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της νέας σύστασης του Συμβουλίου σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου, καθώς επίσης και για τη διαμόρφωση των φετινών προφίλ χώρας για τον καρκίνο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μητρώου ανισοτήτων όσον αφορά τον καρκίνο. Η διάσκεψη θα καθορίσει επίσης το πλαίσιο των δράσεων τη φετινή χρονιά.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_505/MEX_23_505_EN.pdf 

Παρακολουθήστε τη διάσκεψη διαδικτυακά (κωδικός: #EUCancerPlan) και λάβετε μέρος στη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα hashtags #EUCancerPlan και #EU2023SE. Η ομιλία της Επιτρόπου κ. Κυριακίδου θα είναι διαθέσιμη εδώ.