Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει δράση για να δώσει στους νέους όλες τις πιθανές ευκαιρίες προκειμένου να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό τους για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της ΕΕ και να ευδοκιμήσουν στο πλαίσιο της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης. Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συχνά πολλοί νέοι στα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Τώρα είναι η ώρα να στρέψουμε την προσοχή μας στην επόμενη γενιά.

Η Επιτροπή αξιοποιεί αυτή την ευκαιρία για να εντάξει την ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση στο DNA των ενωσιακών πολιτικών για τη νεολαία και για την απασχόληση. Με το πρόγραμμα NextGenerationEU και τον μελλοντικό προϋπολογισμό της ΕΕ, η Επιτροπή έχει ήδη προτείνει σημαντικές ενωσιακές δυνατότητες χρηματοδότησης για την απασχόληση των νέων. Εναπόκειται τώρα στα κράτη μέλη να δώσουν προτεραιότητα στις επενδύσεις αυτές. Τουλάχιστον 22 δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να δαπανηθούν για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_20_1193/IP_20_1193_EL.pdf