Με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους χωρίς χρεώσεις περιαγωγής στην ΕΕ, ο αντιπρόεδρος κ. Άντρους Άνσιπ, αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά, και η επίτροπος κα Μαρίγια Γκαμπριέλ, αρμόδια για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία, δήλωσαν τα εξής για τα μεγάλα οφέλη που αποκομίζουν οι Ευρωπαίοι από τους νέους κανόνες:

«Μας χαροποιεί το γεγονός ότι οι πολίτες χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα περισσότερο και με περισσότερη ελευθερία όταν ταξιδεύουν στο εσωτερικό της ΕΕ, ιδίως όσον αφορά τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Ιδίως τα άτομα που ταξιδεύουν συχνά και η νεολαία της Ευρώπης αναγνωρίζουν τα οφέλη της περιαγωγής χωρίς πρόσθετες χρεώσεις.

Πρόκειται για ένα παράδειγμα όπου η ΕΕ βελτιώνει στην πράξη τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών. Η περιαγωγή με χρέωση εσωτερικού αποδίδει και γίνεται συνήθεια: οι πελάτες την εκτιμούν, η κατανάλωση αυξάνεται και η ζήτηση κινητών συσκευών στα ταξίδια εντός της ΕΕ είναι ιδιαίτερα υψηλή. Ωφελούνται τόσο οι καταναλωτές όσο και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Η σημαντική αύξηση της κίνησης περιαγωγής έχει επίσης θετικές επιπτώσεις στα έσοδα χονδρικής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

περισσότερα : http://europa.eu/rapid/press-release_STATEMENT-18-4181_el.pdf