Με την αξία του εμπορίου αγροδιατροφικών προϊόντων να αγγίζει τα 255 δισ. ευρώ το 2017, η ΕΕ για άλλο ένα έτος επιβεβαιώνει τη θέση της ως του μεγαλύτερου εξαγωγέα και εισαγωγέα αγροδιατροφικών προϊόντων στον κόσμο.

Το 2017 οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων ανήλθαν σε 138 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 5,1 %. Με την αξία των εισαγωγών να διαμορφώνεται στα 117 δισ. ευρώ, η ΕΕ εμφανίζει καθαρό εμπορικό πλεόνασμα ύψους 21 δισεκατομμυρίων ευρώ στο εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων το 2017, η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Η συνολική παραγωγή του γεωργικού τομέα της ΕΕ το 2017 εκτιμάται σε 427 δισ. ευρώ. Η αλυσίδα μεταποίησης τροφίμων αντιπροσωπεύει το 7,5 % της απασχόλησης και το 3,7 % της συνολικής προστιθέμενης αξίας στην ΕΕ. Το μερίδιο των εξαγωγών στην αξιακή αλυσίδα της παραγωγής αυξάνεται συνεχώς και, ως εκ τούτου, οι εξαγωγές αποτελούν μοχλό για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη στον ευρωπαϊκό αγροδιατροφικό τομέα.

περισσότερα : http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-4066_el.pdf